Varsóban a kardozók, rajtra készen a kadetok és a juniorok

febr 23, 2017 | Archív

A férfi kardozók varsói Világkupa-versenyével tér közel egy hónapos pihenőre a felnőtt Vk szezon. Péntektől vasárnapig vetélkednek Áronék a lengyel fővárosban - utána a kadetoké

A férfi kardozók varsói Világkupa-versenyével tér közel egy hónapos pihenőre a felnőtt Vk szezon. Péntektől vasárnapig vetélkednek Áronék a lengyel fővárosban – utána a kadetoké és a junioroké a porond, helyesebben a pást, kezdődik Plovdivban a korosztályos Európa-bajnokság.

Sikert sikerre halmoztak mostanság férfi kardozóink. Kezdődött, persze, Szilágyi Áron olimpiai aranyérmével (pontosabban talán a válogatott világbajnoki ezüstérmével), és folytatódott az elmúlt hónapokban Szatmári András Vk-győzelmével és bronzérmével, valamint a csapat dobogójával. Nos, csöppet sem unalmas a sikerszéria, jöhet a varsói folytatás… Legjobbjaink csütörtökön repültek el a lengyel fővárosba, a menetrend a szokásos lesz, pénteken és szombaton az egyéni, vasárnap pedig a csapatversenyeket rendezik. Apró változás az eddigiekhez képest, hogy Áron már nem “árválkodik” egyedüli magyarként a kiemeltek között, mivel remek sorozatának köszönhetően Andris is pihenőt kap péntekre. Sérülése miatt nem indul a Vk-n a vb-ezüstérmes Iliász Nikolász, összesen nyolc magyar kardozó indul a hagyományos eseményen.

Rajtra készen a kadet és junior válogatott.

Ezt követően négy hét szünet következik a felnőtt versenynaptárban, elvégre a kadetok és a juniorok kontinensversenye következik – az európaiaké Plovdivban. A mieinknek éppen csütörtökön délután tartották meg a kiutazó értekezletét – a névsort korábban közöltük -, túl vannak a fotózáson is. Az első részleg, a kadet válogatott vasárnap kel útra, míg az Eb kedden kezdődik a férfi tőrözők és a női kardozók versenyével. 

A felnőttek pedig a Grand Prix-sorozattal folytatják majd márciusban, amikor rendezőként is főszerepbe kerülünk, mivel 24-26-án a MOM Sportban lesz a női és férfi párbajtőr Grand Prix – természetesen Szász Emesével és társaival a páston. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események