Vége a pihenőnek – három fegyvernem Vk-selejtezője

máj 13, 2016 | Archív

Szusszanásnyi lélegzetvétel, az olmpiai kvalifikáció és a csapatvilágbajnokság után folytatódik a Világkupa-szezon. Péntektől vasárnapig férfi tőrben, női és férfi kardban

Szusszanásnyi lélegzetvétel, az olmpiai kvalifikáció és a csapatvilágbajnokság után folytatódik a Világkupa-szezon. Péntektől vasárnapig férfi tőrben, női és férfi kardban rendeznek versenyeket. Az egyéni selejtezők után a tizennégy pástra lépő magyar közül hat jutott a legjobb 64 közé, folytatás szombaton!

A magyar szempontból sikeres olimpiai kvalifikáció, és a szintén sikeres csapatvilágbajnokság után szusszanásnyi pihenő jutott csak a mieinknek. Ezen a hétvégén ugyanis már három fegyvernemben rendeznek versenyeket Európa- és világszerte. A legtöbb magyarért a madridi férfi kard Világkupa-versenyen szoríthatunk. Szám szerint tízen léptek pástra a spanyol fővárosban, és a hatalmas mezőnyből egyedül az olasz Montano hiányzott a világranglista első 16 helyezettjéből. A mieink közül Szilágyi Áron kiemeltként természetesen nem lépett pástra, a többiek azonban kivétel nélkül selejteztek. Végül három magyarnak sikerült követnie Áront, így négyen folytathatják szombaton. Jó hír, hogy a 20 esztendős Kossuth Bálint nagyszerű vívással, veretlen csoportkör, és egy orosz ellenfél legyőzése után bejutott a 64 közé, miként a riói olimpikon Decsi Tamás is. Negyedikként Gémesi Csanád került a főtáblára, szintén egész napi kiegyensúlyozott teljesítménnyel. Nem sikerült viszont ugyanez két újdonsült világbajnoki ezüstérmesünknek, Szatmári Andrásnak és Iliász Nikolásznak, és ugyancsak kiesett Singer Martin és Kovács István (a 96 között), valamint Péch Miklós és Gémesi Bence (egy körrel korábban).

A fegyvernem női szakága új helyszínen, a kínai Foshanban vetélkedik a Világkupa-pontokért. Riói olimpikonunk, Márton Anna kiemeltként kihagyta a pénteket, mellette ketten indultak az ázsiai viadalon. Garam Nóra folytatta “jó szokását”, ismét magabiztos csoportkör, és viszonylag simának mondható, 15:11-es győzelem után ugyancsak bejutott a legjobb 64 közé. Ugyanez, sajnos, nem sikerült László Lucának.

A harmadik helyszínen, a jégkorong vb magyar csoportjának is otthont adó Szentpéterváron “egykeként” Dósa Dániel próbált szerencsét a férfi tőr Világkupa-sorozat újabb állomásán. A csoportkört simán vette a 20 éves fiatal, de utána haonlóan sima vereséget (7:15) szenvedett az ukrán Pogrebnyaktól.

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa-verseny, Szentpétervár, 135 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 4 győzelem/2 vereség (továbbjutott).

A legjobb 64 közé jutásért: Dósa-Pogrebnyak (ukrán) 7:15.

Férfi kard egyéni Világkupa-verseny, Madrid, 191 induló. A csoportmérkőzéseken: Szilágyi Áron kiemelt, Kossuth Bálint 5 győzelem/0 vereség, Gémesi Csanád 5/1, Singer Martin 5/1, Decsi Tamás 4/1, Szatmári András 3/2, Péch Miklós 3/2, Kovács István 3/2, Iliász Nikolász 3/3, Gémesi Bence 2/3 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Singer-Bravo (spanyol) 15:8, Gémesi Cs.-Arfa (kanadai) 15:10, Szatmári-Boteler (brit) 15:6, Kovács-Wang (kínai) 15:9, Decsi-Koniusz (lengyel) 15:10, Gémesi B.-Galatanu (román) 13:15, Péch-D. Koch (német) 12:15, Iliász-Rousset (francia) 10:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Kossuth-Zanyin (orosz) 15:13, Decsi-Wystel (lengyel) 15:9, Gémesi Cs.-D. Koch (német) 15:6, Szatmári-Amer (egyiptomi) 14:15, Singer-Honeybone (brit) 12:15, Kovács-Miracco (olasz) 5:15.

Szombaton a legjobb 64 között: Szilágyi-Rousset (francia), Gémesi Cs.-Kindler (német), Kossuth-Quintero (venezuelai), Decsi-Danyilenko (orosz). 

Női kard egyéni Világkupa-verseny, Foshan, 120 induló. A csoportmérkőzéseken: Márton Anna kiemelt, Garam Nóra 4 győzelem/2 vereség, László Luca 2/3 (továbbjutottak).

A legjobb 64 közé jutásért: Garam-Liu (kínai)15:11, László-Bianco (olasz) 11:15.

Szombaton a legjobb 64 között: Márton-Bai Wen (kínai), Garam-Kedziora (lengyel).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM