Végső búcsú Fenyvesi Csabától

dec 6, 2015 | Archív

A Farkasréti temetőben péntek délután örök nyugalomra helyezték a november 3-án súlyos betegségben, életének 72. évében elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vívót, Fenyvesi Csabát.

A Farkasréti temetőben péntek délután örök nyugalomra helyezték a november 3-án súlyos betegségben, életének 72. évében elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vívót, Fenyvesi Csabát. A szertartáson több százan vettek részt, az ifjú vívók sorfalat álltak a bajnok előtt tisztelegve.

 

 
A MOB nevében a kétszeres olimpiai bajnok tornász Magyar Zoltán alelnök, a Nemzet Sportolója búcsúzott. A Magyar Vívó Szövetség nevében Csampa Zsolt elnök, egykori klubja, a BVSC nevében Szatmáry Kristóf, a Tuskói Vadásztársaság részéről pedig Gábor László vett végső búcsút. Az egyházi szertartást Bencze Imre esperes vezette.
 
 
Az eseményen részt vettek a családtagok, barátok mellett olimpikonok, a Nemzet Sportolói, tanítványai, tisztelői. Fenyvesi Csabát utolsó útjára elkísérte többek közt Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, a NOB tagja, egykori csapattárs, a Nemzet Sportolója, Kulcsár Győző, a Nemzet Sportolója, szintén korábbi vívótárs, Bognár András olimpiai bajnok, a MOB Mező Ferenc Sportbizottságának elnöke, az olimpiai bajnok Nébald György, az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke. A MOB-ot – Borkai Zsolt és Szabó Bencekülföldi távollétében – az olimpiai bajnok öttusázó Fábián László sportigazgató is képviselte.
 
 
Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.