Versenybírói konferencia emlékeztető

szept 22, 2015 | Archív

 Helyszín: Budapest, Magyar Sport HázaIdőpont: 2015 09. 11. 16 óra Jelen voltak:A bírák bizottsága tagjai: Gergácz László, Hidasi József és Plásztán AttilaMészáros József a

 

Helyszín: Budapest, Magyar Sport Háza
Időpont: 2015 09. 11. 16 óra
 

Jelen voltak:
A bírák bizottsága tagjai: Gergácz László, Hidasi József és Plásztán Attila
Mészáros József a nemzetközi ügyek előadója
A megjelent versenybírók: 72 fő
  
A Bírák  Bizottsága vezetője köszöntötte a megjelenteket a Versenybírói Konferencián.
 
Ezt követően felkérte Mészáros József urat a nemzetközi ügyek előadóját hogy az egyes napirendi potban meghatározott témakörben tartsa meg beszámolóját:
 a 2015 szeptemberétől érvénybe lépő  Nemzetközi Szabályváltozásokból és a FIE vizsgára való kandidálás feltételeiről, módjáról folyamatáról
 
A kettes számú napirendi pontban Plásztán Attila a bizottség vezetője  ismertette az MVSZ elnöksége által elfogadott Magyar Vívó Szövetség Versenyszabályzatában a bíráskodásra vonatkozó alapelveket, iránymutatásokat és a 2015-2016–os versenyévadtól bekövetkező változásokat
 
A hármas napirendi pontban Gergácz László a kard fegyvernemi bírák vezetője a kard versenybíráskodásról és a bíráskodás általános alapelveiről tartott  előadást.
 
A négyes napirendi pontban
Két FIE versenybírónk Kósa Miklós és Serra György tartott beszámolót a nemzetközi bíráskodás tapasztalatairól, a világversenyeken tapasztalt elvárásokról az ott elfogadott és elvárt illetve megkövetelt normákról.
 
Zárásként  kérdések feltevésére volt lehetőség amit a  Bírák Bizottsága tagjai és  Mészáros József a nemzetközi ügyek Tanácsadója válaszoltak meg.
 
Ezt követően a bizottság vezetője megköszönte a részvételt és bezárta a konferenciát.
 
 
2015 09. 11.
                                                                                   Plásztán Attila
                                                                           Bírák Bizottság vezetője
                                                                                             Sk.
 
Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM