Veterán világsztárjaink vitézül vívtak

máj 18, 2014 | Archív

Szép magyar sikereket hozott a Porecben péntektől vasárnapig rendezett veterán Európa-bajnokság. Küldöttségünk kilenc versenyszámban állt rajthoz, 1 arany-, 1 ezüst és 1 bronzérmet,

Szép magyar sikereket hozott a Porecben péntektől vasárnapig rendezett veterán Európa-bajnokság. Küldöttségünk kilenc versenyszámban állt rajthoz, 1 arany-, 1 ezüst és 1 bronzérmet, valamint értékes helyezéseket szerzett. Folytatás – reményeink szerint – szeptemberben a győri veterán világbajnokságon.

Péntektől vasárnapig rendezték a poreci “előszezonban” a veterán vívók Európa-bajnokságát. A versenyen valamennyi fegyvernemben két férfi és két női korosztályban írtak ki csapatviadalokat. A 150 év feletti csapatok versenyében mind a hat szakágban pástra léptek a magyarok, míg a 195 év feletti csapatok kategóriájában a három férfi szakág indított válogatottat.

 

A mieink a hagyományokhoz híven nagyszerűen szerepeltek. Legjobban a 195 év feletti férfi párbajtőrözők: az Erdős Gábor, Imreh László, Pap Jenő, Marczali László, Szentkirályi István összeállítású együttes a döntőben az időskori kegyelet fogalmát nem ismerve 5:0-ra iskolázta le Dániát, és ezzel Európa-bajnok lett. Nagyszerűen szerepeltek a hasonló korosztály férfi tőrözői, illetve kardozói, akik ezüst-, illetve bronzérmet nyertek. A “tinédzserek” pedig értékes helyezésekkel tették teljessé a palettát.
 
Folytatás remélhetőleg idehaza: a Magyar Vívó Szövetség levélben fordult a FIE-hez, hogy az októberre kiírt veterán világbajnokságot méltó helyszínen, a győri Egyetemi Sportcsarnokban szeretné megrendezni szeptember 6. és 11. között – tekintettel arra, hogy októberben már a Bajnokok Ligája-győztes női kézilabdacsapat edz és játszik a teremben.
 
Eredmények. Veterán Európa-bajnokság, Porec. 150 év feletti csapatok versenye. Férfi tőrcsapat: …9. Magyarország. Férfi kardcsapat: …4. Magyarország. Férfi párbajtőrcsapat: …6. Magyarország. Női tőrcsapat: …5. Magyarország. Női kardcsapat: …5. Magyarország. Női párbajtőrcsapat: …4. Magyarország.

195 év feletti csapatok versenye. Férfi tőrcsapat: …2. Magyarország (Boros Péter, Hasszán Attila, Imreh László, Pap Jenő, Szentkirályi István). Férfi párbajtőrcsapat: 1. Magyarország (Erdős Gábor, Imreh László, Pap Jenő, Marczali László, Szentkirályi István). Férfi kardcsapat: …3. Magyarország (Buday György, Hámori Jenő, Nagy Zsolt, Urbán Péter). 

2014. május 18.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM