Vigyázz, kész, Plovdiv!

ápr 2, 2014 | Archív

Egyet alszunk, és csütörtök reggel 10 órakor a kadet női tőrözők versenyével megkezdődik a 2014-es kadet és junior világbajnokság Plovdivban. A mieink első csoportja megérkezett a

Egyet alszunk, és csütörtök reggel 10 órakor a kadet női tőrözők versenyével megkezdődik a 2014-es kadet és junior világbajnokság Plovdivban. A mieink első csoportja megérkezett a helyszínre, minden rendben, várjuk a rajtot! HAJRÁ, MAGYAROK!

 

Tudósításunk a Volánbusz támogatásával készült.

 

A baj az, hogy kicsit el vagyunk kényeztetve. Mert, amikor az ember belép a plovdivi kadet és junior világbajnokság helyszínére, akkor akarva akaratlanul is a tavalyi budapesti felnőtt vb ugrik be. Ami azért semmiképpen sem tekinthető a sportágon belül átlagosnak. Viszont annál inkább annak fölöttinek. Így aztán a teremben körülnézve először tán fintorgunk, de nem kéne. Legyünk annyira elegánsak, hogy ne a mi vb-nk legyen a mérce, hiszen az inkább etalonnak tekinthető. 

 
Úgyhogy maradjunk a tényeknél. A vb-t a plovdivi vásár egyik hatalmas csarnokában, a reményeink szerint számunkra korántsem szerencsétlen 13-as számúban rendezik, ami méretében tökéletesen alkalmas egy közel 1200 indulós világesemény lebonyolítására. Kinézetében azonban leginkább egy hatalmas sötét, hűvös hangárra hasonlítható, amelynek főletátója a fenékizmok alakítása szempontjából ideális, kényelmi szempontból azonban szörnyű. Ugyanis a padok kőkemények, egy betonlapra helyezett zöld padlószőnyeg szolgál ülőhelyül. Nem baj. Kényelmes is lehet az, ha magyar sikereknek örülhetünk rajta… 
 
Hogy így lesz-e, abban egyelőre csak reménykedünk. A magyar küldöttség egy 14 és fél órás röpke buszút után minden esetre fáradtan, de épségben megérkezett a második legnagyobb bulgáriai városba, Plovdivba – köszönhetően a minden igényt kielégítő Volánbusz járatnak, és az azt vezető két barátságos sofőrnek. Az utazás úgy telt, ahogy telnie kellett. A kadetek kártyáztak, nevetgéltek, játszottak. A felnőttek filmet néztek, olvastak és morogtak. A korosztályok közötti átmenet kizárólag az alvásban egyesült, ezt többé kevésbé mindenki hasonlóan sikeresen megoldotta.
 
plovdivmadar(1)[1]
 A plovdivi kadet és junior világbajnokság utolsó, rajt előtti pillanatai.
 
Küldöttségünk a város szélén található Imperial szállóba érkezett, ami egy európai színvonalú négycsillagos hotel, tiszta, de kicsi szobákkal, közepes minőségű ellátással. Viszont ami e korosztály számára a legfontosabb: az egész szálloda területén elérhető ingyenes wifi szolgáltatással… A világbajnokságra egyébként közel tucatnyi szálláslehetőség közül lehetett választani, és a magyar mellett többek között a japán és a német küldöttség döntött az Imperial mellett. Márpedig utóbbi két nemzet köztudomásúan nem szokott hibázni az ár érték arány optimális kiválasztásában, úgyhogy mi se panaszkodjunk, nincs is miért! 
 
Szerdán küldöttségünk elvégezte a kötelező gyakorlatokat. A mindig unalmas, de nélkülözhetetlen akkreditálást, a nevezési díjak – összegéből fakadóan – kissé fájó befizetését, és az első edzéseket. Csütörtöktől pedig következik a korosztály díszelőadása. Csak emlékeztetőül: egy évvel ezelőtt, a porecsi vb-t egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárta a magyar vívó válogatott. A cél ennek elérése, túlszárnyalása. A kadet női tőrözők és a kadet férfi kardozók selejtezőjével reggel tízkor megkezdődik a 2014-es kadet és junior világbajnokság!
 

HAJRÁ, MAGYAROK! 

2014. április 02.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események