Vívásban Vasárnap Rióban utoljára: HAJRÁ, MAGYAROK!

aug 12, 2016 | Archív

Magyar szempontból egyetlen szám van hátra az eddig rendkívül sikeres riói olimpia vívóversenyéből. Vasárnap rendezik a férfi párbajtőrcsapatok viadalát, melyen a Boczkó Gábor, Imre

Magyar szempontból egyetlen szám van hátra az eddig rendkívül sikeres riói olimpia vívóversenyéből. Vasárnap rendezik a férfi párbajtőrcsapatok viadalát, melyen a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású válogatottunk tovább szeretné javítani az eddig is imponáló, két arany- és egy ezüstérmes magyar mérleget.

“Minden a legnagyobb rendben körülöttünk” – nyilatkozta Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány a Rio de Janeiró-i olimpiai faluból. Arról érdeklődtünk ugyanis, hogy miként készül a magyar férfi párbajtőrválogatott a vasárnapi csapatversenyre. Mint mindenki tudja – legalábbis reméljük… – vívóink eddig nagyszerűen szerepeltek az olimpián. Két arany- és egy ezüstérem az eddigi magyar vívómérleg Rióban, és legutóbb 1972-ben, Münchenben nyert két aranyat vívódelegációnk. Akkor Fenyvesi Csaba és a párbajtőrcsapat végzett az élen, és ezúttal éppen a férfi párbajtőrcsapat az a fegyvernem, amely még tovább javíthatná az eddig is nagyszerű mérleget. 

lábtenisz Lábteniszben is jók a párbajtőrözőink. Vasárnap majd a páston jeleskednek.

Persze, nem lesz könnyű. Mi több, nagyon nehéz lesz… Az első ellenfél vasárnap, magyar idő szerint délután fél négykor, a negyeddöntőben rögtön a tavalyi vb-ezüstérmes koreai válogatott lesz. Akkor éppen bennünket győztek le az ázsiaiak a negyeddöntőben úgy, hogy az utolsó asszó előtt hat tussal vezettünk. De emlékezhetünk másik koreai fordításra is velünk szemben, néhány nappal ezelőttről… És itt adjuk is vissza a szót Udvarhelyi Gábornak. “Mindenki készen áll a mérkőzésre. Imre Géza profi sportember, és túltette magát a döntőben történteken. Tudja pontosan, mi történt, de már sikernek értékeli az ezüstérmét. Pontosabban erről nem is nagyon esik már szó közöttünk. Tesszük a dolgunkat, edzünk, készülünk, de lazítunk is, néha például lábtenisz szerepel a programban… Ma este a Magyar Házban lesz egy közös vacsora, ott még egyszer mindent átbeszélünk. Aztán holnap Dancsházy-Nagy Tamás vezetőedző tart egy könnyű átmozgató tréninget, majd jöhet a verseny. Egészen biztos vagyok abban, hogy a fiúk kiadják magukból a maximumot, aztán majd meglátjuk, mire lesz elég.” – fejezte be a szövetségi kapitány. 

A magyar válogatott az olimpiai szabályok alapján Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András összeállításban kezdi a versenyt. A korábbi ötkarikás játékokhoz képest viszont változott a csere menete. Negyedik emberünket, Somfai Pétert bármikor, taktikai jelleggel is be lehet cserélni a nap folyamán. Azonban mindezt egyetlen alkalommal lehet megtenni, és újabb változtatásra ezt követően már nincs mód. 

Úgyhogy vasárnap délután Rióban még egyszer, utoljára: HAJRÁ, MAGYAROK! HAJRÁ, MAGYAR VÍVÁS!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események