Vk: rajtolnak a felnőttek is

okt 12, 2017 | Archív

Fullos hétvége. A cancúni női tőrversennyel a felnőttek elkezdik Vk-idényüket, a Magyar Kupában a kardozók kezdenek, a férfi tőrözők folytatják. Junior párbajtőrözőink Vk-kra utaznak. Hajrá, magyarok!

Cancúnról, természetesen, az álomnyaralás, esetleg Chichén Itzá csodás romvárosa jut mindenkinek az eszébe. És mivel a felnőtt Világkupa-szezon ezen a hétvégén a mexikói helyszínen kezdődik, ezért hajlamosak lehetnénk az irigykedésre. Ám a valóság közel sem olyan tejszínhabos, mint amilyennek tűnik. Kezdődött azzal, hogy szerdán, hajnali negyed 5-kor találkoztak Marco Goncalves vezetőedzővel női tőrözőink Ferihegyen. Hogy egy átszállással, közép-amerikai idő szerint estére beessenek a szállóba. A csütörtök aztán eltelik a hat órás időeltolódás leküzdésével, a hitelesítéssel és a könnyű átmozgató edzéssel, péntektől vasárnapig pedig reméljük, minél több időt tölt majd a vívóteremben Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra és Kondricz Kata. Hétfőn irány a reptér, újabb 14-15 óra a levegőben, 4-5 óra a reptereken. Érkezés kedd délután. Azaz: a szűk hét napból két és fél a repülőn vagy a repülőtéren, három a vívóteremben, mindez megspékelve oda-vissza az időeltolódással. Úgyhogy, aki nem tudja, az higgye el, Cancunban nem a nyaralásról, hanem a vívásról, a kőkemény versengésről szól a hétvége. Pláne, női tőrözőinknek, akiknek csapatban különösen fontos lesz ebben a szezonban olyan helyre feljönniük, hogy viszonylag kedvező pozícióban várják majd az olimpiai kvalifikáció kezdetét, és a 2019-es budapesti világbajnokságot. Zárszóként, és az őszinteség kedvéért, ugyanakkor tegyük hozzá: inkább Cancún, mint mondjuk, Kelet Ukrajna – lásd képünket…

Válogatottjaink idehaza is pástra lépnek, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban igazi sztárparádét láthatunk a férfi és női kard Magyar Kupa első fordulójában. Az uraknál pástra lép az aktuális olimpiai bajnok, Szilágyi Áron és az aktuális világbajnok, Szatmári András. Ott lesz a mezőnyben a korábbi világbajnoki bronzérmes Decsi Tamás, valamint az Európa-bajnoki bronzérmes Gémesi Csanád, A hölgyeknél pedig a világranglistát vezető Márton Anna. Bátran kijelenthető, évtizedek óta (mondjuk, a nyolcvanas évek vége, a kilencvenes évek eleje óta) nem volt olyan eredményes a magyar kardvívás, mint mostanság… Még egy “apróság”: hosszú és szomorú szünet után, a Budapesti Honvéd is indít versenyzőt férfi kard egyéniben, Puy Sebestyén (korábbi kadet világbajnok…) személyében. Végre! Férfi tőrben már a Magyar Kupa második fordulóját rendezik a Törekvés vívótermében. 

Juniorjaink párbajtőrben lépnek pástra ezen a hétvégén. A férfiak Rigában, a nők Laupheimben vesznek részt Világkupa-versenyen a maximális, 12-12 indulóval. Szombaton rendezik az egyéni, vasárnap a csapatversenyeket – jó esélyekkel. Úgyhogy: hajrá, magyarok, ezúttal is…!

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM