WestEnd: nekünk a vásárlás marad

febr 8, 2014 | Archív

Nem jutott magyar női tőröző a női tőr WestEnd Világkupa verseny négyes döntőjébe, melyet a WestEnd City Center Millennium Udvarán rendeznek. Sőt, ha pontosabbak akarunk lenni, akkor a

Nem jutott magyar női tőröző a női tőr WestEnd Világkupa verseny négyes döntőjébe, melyet a WestEnd City Center Millennium Udvarán rendeznek. Sőt, ha pontosabbak akarunk lenni, akkor a tizenhat közé sem jutott magyar, a 32 között Varga Gabi és Jeszenszky Szilvia búcsúzott. A verenyt az olasz Cipriani nyerte.

Hiú ábrándjaink nem lehettek a WestEnd női tőr Világkupa-verseny 64-es táblája előtt a magyarok szereplésével kapcsolatosan, illetve ha voltak, akkor is gyorsan tovaszálltak. A legjobb 32 ugyanis a végállomást jelentette a mieink számára, és ebben nem is volt semmi különleges. 

 

Mert ugye az előző két szezonban egyetlen egyszer nyert érmet Vk-n vagy világversenyen magyar női tőröző, méghozzá a szülés előtt álló Mohamed Aida. Ráadásul a táblára pillantva azt is gyorsan leszögezhettük, hogy a sorsolás sem fogadta kegyeibe a táblára jutó öt magyart. Ezek után  már annak örültünk, hogy ketten továbbléptek az első körből. Méghozzá a pénteken már dicsért, több év szünet után visszatérő Jeszenszky Szilvia, aki lengyel riválisát verte nagy küzdelemben; valamint a kellemetlen, tartós könyöksérüléssel bajlódó Varga Gabi, aki kínai ellenfélnél bizonyult jobbnak. Nagyon közel volt a bravúrhoz a húsz esztendős Gólya Fruzsina is, a nála sokkal nagyobb névnek számító francia Maitrejeannal szemben egyetlen tus választotta el a győzelemtől. Ugyanakkor Varga Kati és Knapek Edina nem tudta megszorítani esélyesebbnek számító ellenfelét.
 
miniwestend(1)[1]
 Varga Gabi fájós könyökkel a legjobb 32-ig jutott, majd a Mini WestEnd Kupán zsűriként segít Fekete Hangának.
 
Miként a következő körben Jeszenszky és Varga Gabi sem, mindkettejüket itáliai tőröző győzte le. Így aztán a szezon második Vk-sorozatba számító versenyén sem sikerült a 16 közé jutnia magyarnak – és a baj csak az, hogy erre a hírre bizony nem kapja fel a fejét vívóvilág…
 
ciprianiviv[1]
 Cipriani (jobbra) a WestEnd City Centerben pályafutása első Vk-versenyét nyerte.
 
A Westend City Centerben délután 3/4 5-kor kezdődő négyes döntőbe három olasz, Errigo, Volpi és Cipriani, valamint a koreai Nam jutott, a győzelmet némi meglepetésre Cipriani szerezte meg. Női tőrben is megrendeztük a Mini WestEnd Kupát, melyet az MTK-s Tóth Jázmin nyert meg, megelőzve Horváth Lillát, Fekete Hangát és Nekifor Erikát.
 
Kreiss Gábor fegyvernemi vezetőedző kijelölte a vasárnap reggel kilenckor az Angyalföldi Sportközpontban kezdődő csapat Világkupa-versenyen induló válogatottat: a Knapek Edina, Varga Katalin, Jeszenszky Szilvia, Gólya Fruzsina négyesnek szavazott bizalmat.
“Varga Gabit könyöksérülése miatt nem akartuk tovább terhelni, ezért félig-meddig a kényszer szülte a megoldást. Jelen helyzetben a csapatban Ebé-bronzérmes Knapek Edina és Varga Kati mellett az egyéniben jól szereplő Jeszenszky Szilvi, valamint a juniorként kétszer egymás után felnőtt főtáblára jutó Gólya Fruzsina kap lehetőséget.”
 
cipicsampa[1]
 Valentina Cipriani Csampa Zsolt MVSZ-elnöktől vette át a győztesnek járó trófeát. 
 
A magyar válogatott ellenfele a nyolcaddöntőben Kína, nem lesz könnyű a győzelem, de egyáltalán nem lehetetlen. Hajrá, magyarok!
 
Eredmények. WestEnd női tőr egyéni Világkupa-verseny, Budapest, 147 induló. A 64 között: Jeszenszky-Wojtkowiak (lengyel) 15:12, Varga G.-Wang (kínai) 14:9, Knapek-Deriglazova (orosz), Varga K.-Guyart (francia) 5:15, Gólya-Maitrejean (francia) 14:15.
A legjobb 32 között: Jeszenszky-Cipriani (olasz) 3:15, Varga G.-Erba (olasz) 7:15.

Végeredmény: 1. Cipriani (olasz), 2. Volpi (olasz), 3. Nam (koreai) és Errigo (olasz), …27. Varga Gabriella, 28. Jeszenszky Szilvia, …53. Gólya Fruzsina, …56. Varga Katalin, …63. Knapek Edina, …69. Kreiss Fanny, …74. Szalai Szonja, …86. Lupkovics Dóra, …105. Balogh Orsolya, …109. Schmél Viktória, …119. Nattán Sarolta, …123. Rizmajer Anna, …132. Zsáry Noémi, …144. Budavári Bettina és Orosházi Csilla. 

2014. február 08.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események