WestEnd-versenyek a WestEndben

jan 19, 2014 | Archív

Hétvégén a női párbajtőrözők, a következő víkenden a női tőrözők lépnek pástra Budapesten, GP-illetve, Vk-versenyeken. Lesz itt minden kérem szépen, olimpiai és világbajnokok a

Hétvégén a női párbajtőrözők, a következő víkenden a női tőrözők lépnek pástra Budapesten, GP-illetve, Vk-versenyeken. Lesz itt minden kérem szépen, olimpiai és világbajnokok a páston, magyar esélyesek ugyanott, ráadásként egy világpremier! A két viadal négyes döntőjét a Westend City Center Millennium Udvarán rendezzük meg. Az eseményekről livestream közvetítést is figyelhetünk honlapunkon keresztül!

A sikeres budapesti világbajnokságot követően a hét végén ismét beindul idehaza a vívó nagyüzem. Februárban két egymást követő hétvégén rendez a Magyar Vívó Szövetség a WestEnd City Center támogatásával rangos nemzetközi versenyt. 

 
Méghozzá országos, sőt minden valószínűség szerint világpremierrel! A centenáriumát idén ünneplő Magyar Vívó Szövetség és a WestEnd történetében először fordul elő, hogy bevásárlóközpontban rendezik a két verseny négyes döntőjét! Természetesen a főtámogató, WestEnd lesz a helyszín. A Millenneum Udvart varázsolják majd a szervezők remélhetőleg látványos sportesemény helyszínévé. A WestEnd közepére, a karácsonyfa helyére költözik a pást, és vele szemben alkalmi lelátó épül. Emellett a legmodernebb fény- és hangtechnika segít majd abban, hogy a vívóverseny közönségének, és a WestEnd látogatóinak is különleges élményben legyen része.
 
csoportkép[1]
Nem akármilyen csoportkép! Államtitkár, helyettes államtitkár, elnök, olimpiai bajnok, paralimpiai bajnok, olimpiai ezüstérmes, világbajnok, válogatott mester, kadet világbajnok, év női vívója, Európa-bajnok, öttusázó világbajnok közösen a sajtótájékoztatón. Lehet tippelni: ki kicsoda?
 
Ezen a hétvégén a női párbajtőr Westend Grand Prix Sákovics József emlékversenyt rendezzük, amelyen szombaton és vasárnap a világ legjobbjai lépnek pástra az Angyalföldi Sportközpontban és a WestEndben. A 149 fős mezőnyben a világranglista első 32 helyezettje közül 28 áll rajthoz, többek között a budapesti világbajnok észt Beljajeva, az ukrán olimpiai bajnok Semjakina, valamint a világranglistát vezető román Branza. Mellettük természetesen ott lesz a teljes magyar élmezőny, Szász Emesével az élen, aki tavaly a legeredményesebb egyéni magyar vívó lett, miután az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon egyaránt bronzérmet nyert. Pástra lép Révész Júlia is, aki másfél héttel ezelőtt az évnyitó dohai Vk-versenyen pályafutása legjobb egyéni eredményét érte el harmadik helyezésével. 
 
A selejtezőket szombaton 10-kor, a 64-es tábla küzdelmeit vasárnap reggel 8 órakor kezdjük az Angyalföldi Sportközpontban (XIII. Rozsnyai u. 4.), míg a négyes döntő programja a WestEnd City Center Millenneum Udvarában délután 3/4 5-kor kezdődik. 
 
Egy héttel később a női tőrözők következnek. A helyszínek nem változnak, a résztvevők és az időpontok természetesen igen. Már csak azért is, mert a WestEnd Világkupa-versenyen egyéniben és csapatban egyaránt osztanak érmeket, no meg Világkupa-pontokat. Az esemény legnevesebb indulói az olasz vívók lesznek – élükön a hatszoros olimpiai bajnok Valentina Vezzalival és a világbajnok Errigóval. A “Dream Team” évek, sőt évtizedek óta szinte mindent megnyer, amit lehet, természetesen olimpiai és világbajnoki címvédők az itáliaiak egyéniben és csapatban egyaránt. Magyar részről Mohamed Aida anyai örömök elé néz, rajta kívül mindenki a fedélzeten, élén a tavalyi Európa-bajnoki finalista Knapek Edinával.
 
Emese[1]
 Mert ilyen, ilyen a boksz: bemutatja Szász Emese, elszenvedi Simicskó István, szorítósegéd Csampa Zsolt.
 
Az egyéni verseny február 7-én pénteken délben rajtol, majd 8-án, szombaton reggel 8-kor a 64-es tábla versenyeivel folytatódik az Angyalföldi Sportközpontban, míg a négyes döntő programja 8-án, szombaton 16.45-kor kezdődik a WestEnd City Center Millenneum Udvarában. A vasárnapi (február 9.) csapatverseny reggel 8-kor kezdődik az Angyalföldi Sportközpontban, a bronzmérkőzésre és a döntőre is ott kerül sor 13 órától.
 
Mindkét eseményről élő közvetítés (végig livescore, illetve a négyes döntőkről livestream!) található a Magyar Vívó Szövetség weboldalán, a www.hunfencing.hu-n.
 
asztal[1]
 Most még az asztal és a mikrofon a középpontban, hétvégén a pást és a WestEnd jön, no meg a magyarok!
 
Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján, a WestEnd Hotel Hiltonban Simicskó István, sportért felelős államtitkár beszámolt a vívás és a minisztérium által köttetett sportágfejlesztési programról. Prosits Attila, a WestEnd ügyvezető igazgatója arról beszélt, régi terve volt, hogy a bevásárlóközpont nagy közönsége előtt rendezzenek rangos sporteseményt. Csampa Zsolt elnök pedig amellett, hogy megköszönte a minisztériumi támogatást, abban bízik, hogy a vívás 2013-as sikerei után 2014-ben is ugyanazon az úton halad majd tovább, mint tavaly. Az esélyekről Kovács Iván és Kreiss Gábor fegyvernemi vezetőedző beszélt, a válogatottak közül pedig Szász Emese, Budai Dorina, Knapek Edina és Schmél Viktória nyilatkozott a sajtó képviseleőinek. 
 

2014. január 29.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események