Zárás a kard Magyar Kupában

márc 5, 2018 | Archív

A férfiaknál Decsi Tamás és a Gödöllő, a nőknél Katona Renáta és a Honvéd nyerte a kard Magyar Kupa-sorozat negyedik, szezonbéli befejező állomását a Vasas Kovács Pál vívótermében.

A “nagyok” és a “kicsik” kihagyták a kard Magyar Kupa-sorozat szezonbéli utolsó állomását, melyet a Vasas Kovács Pál vívótermében rendeztek. Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Márton Anna és Pusztai Liza “vezérletével” a kadet és junior Európa-bajnokság szereplői nem indultak az eseményen, a “középmezőny” viszont hiánytalanul ott volt, és harcolt a válogatási pontokért. 

Meglepetések nemigen születtek, a férfiaknál Decsi Tamás, a nőknél Katona Renáta győzött, csapatban pedig a beszálló Csanáddal megerősített Gödöllő, illetve a Honvéd végzett az élen. Utóbbi hírnél azért álljunk meg egy pillanatra… Az ide vezető okoktól teljesen függetlenül: nagyszerű érzés leírni azt, hogy a Honvéd szakosztálya kardversenyt nyert. Több mint egy évtizedes szünet után indul a jelek szerint újra az élet az egyik legpatinásabb kardszakosztályban – nagyon itt van az ideje!

Eredmények. Férfi kard egyéni Magyar Kupa, 4. forduló, Vasas, 47 induló. Végeredmény: 1. Decsi Tamás (KVSE, edző: Decsi István), 2. Iliász Nikolász (MTK), 3. Nagy Pál (Vasas) és Péch Miklós (MTK), 5. Puy Sebestyén (Honvéd), 6. Valkai Ferenc (GEAC), 7. Kossuth Bálint (UTE), 8. Kovács István (MTK). A döntőben: Decsi-Iliász 15:7.

Női kard egyéni Magyar Kupa, 4. forduló, Vasas, 47 induló. Végeredmény: 1. Katona Renáta (Vasas, edző: Boros György), 2. Várhelyi Kata (Honvéd), 3. Mikulik Júlia (Honvéd) és Záhonyi Petra (Kárpáti), 5. László Luca (UTE), 6. Bérczy Dorottya (BVSC), 7. Beviz Dorottya (GEAC), 8. Péntek Brigitta (Honvéd). A döntőben: Katona-Várhelyi 15:12.

Férfi kardcsapat Magyar Kupa, 4. forduló, Vasas, 9 induló. Végeredmény: 1. GEAC (Gémesi Bence, Gémesi Csanád, Gémesi Huba, Valkai Ferenc, edzők: Bodoky Ákos, Navarrete József), 2. UTE, 3. MTK, 4. Vasas, 5. TFSE, 6. KVSE, 7. BVSC, 8. Terézváros. A döntőben: GEAC-UTE 45:38.

Női kardcsapat Magyar Kupa, 4. forduló, Vasas, 7 induló. Végeredmény: 1. Honvéd (Mikulik Júlia, Péntek Brigitta, Várhelyi Kata), 2. Vasas, 3. UTE, 4. Kárpáti, 5. GEAC, 6. TFSE, 7. BVSC. A döntőben: Honvéd-Vasas 45:26.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM